Anne-Sophie Blytt: Maleri

Galleri Langegården

20.04.18 – 13.05.18

ANNE-SOPHIE BLYTT: Maleri

Åpning av utstilling fredag 20. april kl. 18.00 – 20.00.
Åpningstale ved Arvid Pettersen.

«Anne-Sophie Blytts malerier ytrer seg på mange nivåer. De er gode å hvile øynene på. Vakre, i betydningen samstemte slik en akkord kan være vakker som en del av en harmoni. Og de er elegante. Enkle geometriske former (firkanter, rektangler og svarte konturer) som bærer spor etter en som kan sitt fag godt nok til å leke med vanskelighetene. Og sist men ikke minst: Bildene virker ved første blikk. De sjarmerer og de tiltrekker. Øyet fester seg ved fargene, leker med nyansene og gir bildene liv.»
Kritiker Øystein Hauge i Bergens Tidende 11.09.13

Dette sitatet peker på sentrale sider ved Anne-Sophie Blytts (f. 1953) kunstnerskap. Blytt har gjennom en årrekke arbeidet i fortsettelsen av modernismetradisjonen, og hennes medium har stort sett vært eggtempera på lerret. Temperamediet tilfører bildene gjennomskinnelighet, dybde og rom, i tillegg til en særegen mykhet og taktilitet. Anne-Sophie Blytts malerier roper ikke høyt – de er finstemt vakre, med en underliggende skjørhet.
«Samlet sett bærer alle Blytts malerier preg av en behersket og kresen estetikk, en slags uanstrengt og luftig eleganse» skriver Grete Riis i katalogen til utstillingen i Christianssands Kunstforening i 2008.

Blytt har utført en rekke utsmykninger og hennes arbeider er kjøpt inn til Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri, Helse- og Sosialdepartementet/Ministerkontor, Oslo, Johan Stenersens samling, Statoil, Bergen kommune, Wikborg Rein advokatfirma m.fl.

Utstillingen står t.o.m. 13. mai
Se også: http://anne-sophieblytt.no

Utstillingen er støttet av BKH