Arbeidsverk 3: The Disengaged Free Jazz Orchestra, Anders Moss, Alessandro Marchi

6.04.18 – 8.04.18

Studio17 presenterer stolt ARBEIDSVERK #3:
The Disengaged Free Jazz Orchestra, Anders Moss og Alessandro Marchi

Velkommen til utstillinger i sentrum og på Nytorget, kunstnersamtale, performance på Arneageren og les nyskrevet tekst av kulturskribent Siren Løkås førstkommende helg!

Fredag 6. april:
17:00 Kunstnersamtale (på engelsk) med The Disengaged Free Jazz Orchestra (Maria Stiernborg og Kajsa Wadhia) Stavanger Sentrum AS, Søregata 30 ved Anna Ihle
18:00 Utstillingsåpning Anders Moss, Stavanger Sentrum AS, Søregata 30
19:00 Utstillingsåpning Alessandro Marchi (Studio17) og Anders Moss (tidligere Grafisk Verkstred, Nytorget 17)

Lørdag 7. april:
Formiddag til kveld: Performance «Hide in Plain Sight Play in Hindsight» på Arneageren med The Disengaged Free Jazz Orchestra
12:00–16:00: Utstillinger på Stavanger Sentrum AS og Nytorget 17

Søndag 8. april:
12:00–16:00: Utstillinger på Stavanger Sentrum AS og Nytorget 17

Rammet av angstens kløe prøver THE DISENGAGED FREE JAZZ ORCHESTRA å gjemme seg, pakke overlevelses-kit og skrive lister over hva de trenger når katastrofen innfinner seg. Dagens prekære samfunnsvilkår krever en kontinuerlig oppkobling, total fleksibilitet og uendelig kreativitet, men tilbyr ingen trygghet, fellesskap eller mulighet for å hente seg inn. Hide in Plain Sight Play in Hindsight er ett nytt performanceverk av kunstnerduoen The Disengaged Free Jazz Orchestra (Kajsa Wadhia og Maria Stiernborg) som tar utgangspunkt i angsten som en offentlig hemmelighet. Verket blir å oppleve utenfor Backstage Cafe og Lounge (Sølvberget) lørdag 7.april.Velkommen til kunstnersamtale fredag 8. april 17:00 på Stavanger Sentrum AS.

ANDERS MOSS forelsker seg i bordplater på møbelfabrikken han jobber på i Hardanger, og vil til Arbeidsverk # 3, vise nye arbeider med utgangspunkt i arbeidsplassen sin. Anders Moss er utdannet ved Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og jobber med mekaniske installasjoner, ofte med motoriserte element. Materialene finner han enten på søppeldynger, finn.no eller hvor enn det kan dukke opp noe som han vil ta med til verkstedet sitt. I Stavanger Sentrum AS lokaler i Søregata, vil Moss vise video og installasjon. I gamle grafisk verksteds lokaler på Nytorget 17, vil Moss i vise arbeider som han bygger på plass i dagene fram mot Arbeidsverk # 3.

To ganger i året tilbyr Studio17 et residens til en lokal kunstner, som kan bruke gallerirommet som både atelier og visningsrom. Den stavangerbaserte kunstneren ALESSANDRO MARCHI presenterte til Arbeidsverk # 2 tegninger fra tiden han jobbet som ingeniør, og han har i løpet av residensen de siste ukene jobbet med prosjektet «Self Realization Machine». En natt i februar så Marchi på stjernene mens han lå på et tak ved det hellige fjellet Arunachala i Tiruvannamalai, India. Da fikk han en visjon om om en konstruksjon som muliggjør selvrealisering, og det er arbeidet med denne maskinen Marchi vil presentere. Sammen med notater og modeller, presenterer også Marchi en fotoserie som viser fjellet Arunachala fra ulike vinkler.

Om ARBEIDSVERK og Studio17:
I mars og april tar Studio17 mer av byen i bruk. Vi har plassert kunst i tomme butikklokaler i Østervåg og Klubbgata. Vi har hatt åpent hus hos Stavanger Natur og Idrettsservice på Auglend. Den siste delen av Arbeidsverk blir å oppleve på Arneageren, i Stavanger Sentrums lokaler i Søregata og tilbake på Nytorget – både i de gamle lokalene til Grafisk Verksted samt Studio17 selv: I tidsrommet for ARBEIDSVERK har nemlig Alessandro Marchi brukt Studio17 som atelier.

Når er jobben meningsfull? Når blir jobben usunn? Om jeg mister jobben, hva skjer med identiteten min da? Kan arbeidsledige ha fritid? Gjør arbeidsledighet vondt, eller er det jobben som er plagsom? Vi er en gjeng kulturarbeidere som driver Studio17, et sted for samtidskunst på Nytorget. To av oss bestemte oss for å invitere kunstnere som på ulike måter berører disse spørsmålene hit til byen. Vi, Hans Edward Hammonds og Anna Ihle, ble født på 80-tallet i Stavanger, og nå betrakter vi byen vår, og trenger hjelp til å forstå endringene.

Arbeidsverk #1: Linda Karin Larsen / Siri Borge / Nils Viga Hausken 2. – 4. mars
Arbeidsverk #2: Maiken Stene / Alessandro Marchi / Frida Klingberg 9. – 11. mars
Arbeidsverk #3: The Disengaged Free Jazz Orchestra / Anders Moss / Alessandro Marchi 6. – 8. april

Utstillingsserien gjennomføres i samarbeid med Rogaland Kunstsenter, Stavanger Sentrum AS Stavanger Natur og Idrettsservice, Gamlingen, Stavanger Hermetikkmuseum og er utenom vårt vanlige driftsprogram. Arbeidsverk formgis av Benjamin Hickethier. Arbeidsverk er støttet av Per Erling Ramslands Legat (Stavanger Kommune), Rogaland Fylkeskommune, Rogaland Kunstsenter og Stavanger natur- og idrettsservice KF.

Takk til Backstage Cafe&Lounge for samarbeidet med gjennomføringen av «Hide in Plain Sight Play in Hindsight» på Arneageren 7. april med The Disengaged Free Jazz Orchestra.

Samme kveld som det er åpning av Arbeidsverk blir det også Fest og innvielse for utsmykking v Kine Natalie Austnes på Nytorget.

For mer informasjon, vennligst kontakt presseansvarlig Anna Ihle på mail: post.studio17@gmail.com eller på mobil: 934 67 201.