Artist Talk med Æsa Björk og Anne Petters

Velkommen til S12 sin siste kunstnerpresentasjon i Skostredet 12 der vi presenterer to enestående kunstnere som arbeider med glass på en måte vi sjelden ser i Norge.

Æsa Björk og Anne Petters utfordrer begge materialets grenser i møte med andre medier som video, lyd og lys.
Æsa Björk sin utstilling Shield II er å se i S12 sitt galleri der Anne Petters også vil presentere noen resultater fra hennes gjestekunstneropphold.

Presentasjonene holdes Lørdag 14. april kl. 14:00
Arrangementet er gratis og det vil serveres kaffe og te.

Æsa Björk (Island) er utdannet ved Edinburgh College of Art, BA (Hons) 1995 og MA 1997. Hennes tidlige fokus på glass som et skulpturelt materiale ledet henne til Academy of Arts, Architecture and Design in Prague – Umprum som utvekslingsstudent i studioet til Vladimir Kopecky. Oppholdet i Prague hadde sterk innflytelse på hennes arbeid som siden har fortsatt å utforske de konseptuelle og skulpturelle mulighetene glass har, gjerne i møte med andre medier og materialer. Hun har vært Emerging Artist in Residence ved Pilchuck Glass School, gjestekunstner ved Corning Museum of Glass og skulpturavdelingen ved NYSCC Alfred University USA 2011-2014 hvor hun også underviste. Arbeidene hennes er blitt vist internasjonalt og er inkludert i samlingene til KODE i Bergen og Nasjonalmuseet i Oslo. Kroppen er et stadig tilbakevendende tema i kunsten hennes, som består av både skulptur og installasjoner. Hun jobber ofte med dristige og poetiske glassgjenstander som inkorporerer både foto og video. Æsa bor og virker i Bergen der hun er kunstnerisk rådgiver for S12 Galleri og Verksted som hun var med på å etablere i 2007. S12 har siden vokst til å bli en internasjonal anerkjent institusjon for glasskunst.
www.aesabjork.net

Anne Petters er en kunstner med en sterk relasjon til glass. Hun har en Diplom i kunst fra Institutt for keramikk og glasskunst, Hoehr-Grenzhausen, Tyskland og en MFA i skulptur/glass fra Alfred University, New York. Hun er født i Dresden i 1978 og vokste opp i Den tyske demokratiske republikk (DDR). De politiske forandringene i landet hennes, som hun opplevde som en forflytning av virkeligheten, har hatt en grunnleggende innflytelse på hennes kunstneriske arbeid og liv. Hennes interesse for å kontrollere og vise øyeblikk av vår flyktige, sårbare eksistens fører henne til en poetisk og metaforisk bruk av glass og andre materialer der naturfenomener spiller en særlig viktig rolle. Anne Petters har blitt tildelt en rekke kunstneropphold på anerkjente institusjoner, av dem kan nevnes: Wheaton Arts New Jersey i 2012, Edinburgh College of Art 2013-2014, Emerging Artists in Residence ved Pilchuck Glass School og et opphold som gjesteforsker på Southern Illinois University. I 2014 mottok Anne Petters det prestisjefylte Queen Elizabeth Scholarship Trust (QEST) Stipendium for sitt eksemplariske arbeid innen Britisk kunsthåndverk, London, GB. Hun har vært gjestelærer ved Royal College of Art og leder for tiden glass- studiet ved City and Guilds of London Art School.
www.annepetters.com