Blue Notations

Galleri Svalbard

12.04.18 – 10.05.18

Utstillingen Blue Notations i Galleri Svalbard har spesielt fokus på møtet med landskapet og den personlige opplevelsen av dette. Arbeidene mine har ofte en relasjon til landskapsmessige former men jeg ønsker på denne utstillingen å utdype dette, med et foto- og tegneprosjekt fra Svalbard som hovedelement.

I februar 2017 gjennomførte jeg et opphold med base i Norske Billedkunstneres Kunstnerhytte i Ny- Ålesund ved Kongsfjorden. Under oppholdet foretok jeg lange turer på egen hånd med overnatting på mindre hytter i området. På disse turene tok jeg en lang serie fotos med vekt på lyset og dets dramatiske forandringer. Parallelt med dette jobbet jeg i Ny- Ålesund med en serie tegninger med inspirasjon fra inntrykk fra disse turene.

På utstillingen vil også bli presentert en kunstnerbok omkring oppholdet med fotoer, tegninger og fargeflater i et vekslende samspill samt et bakgrunnshefte med opplysninger, personlige fotos og en liten poetisk tekst. Jeg ønsker å formidle noe av den fysiske opplevelsen ved å være der. At det er et både utrolig vakkert, men også knalltøft og potensielt farlig -og sårbart- landskap.