Gjestepresentasjon: David Maroto

David Maroto er Hordaland kunstsenters gjest i mai / juni 2018, og holder en offentlig presentasjon tirsdag 15. mai kl. 19:00.

Historiefortelleren, tenkeren og performancekunstneren, David Antin (1932-2016) viet sitt liv til produksjonen av muntlig litteratur; en ny litterær sjanger kalt ‘talk poems’. I disse improviserte framføringene, lot Antin tankene strømme fritt og framførte disse høyt for publikum. David Maroto approprierer dette formatet i sin presentasjon, hvor han vil snakke om kunstnerromanen som et medium innen visuell kunst, om The Fantasy of the Novel (prosjektet han jobber med under sitt opphold ved Hordaland kunstsenter), og om bruken av kreativ skriving i kunstnerisk forskningsarbeid. Marotos presentasjon vil slynge seg gjennom disse temaene, noe som tillater både avstikkere og samtaler med publikum.

David Maroto er en av de utvalgte deltakerne i Hordaland kunstsenters gjesteprogram for 2017/2018 med tittelen «Writing as and Around Art».

Arrangementet har gratis inngang og er åpent for alle interesserte. Drikke er for salg i baren. Velkommen!


David Maroto er en spansk kunstner bosatt i Nederland. Han har en omfattende praksis med utstillinger bl.a. ved den 11. Havana-biennalen, Artium Museum of contemporary art i Vitoria, Spania, Extra City i Antwerpen, S.M.A.K. i Ghent og EFA Project Space i New York. I 2011 var han gjestekunstner ved ISCP i New York, hvor han møtte kurator Joanna Zielinska og etablerte et samarbeid kalt The Book Lovers, et kunstnerisk utforskningsprosjekt som tar for seg kunstnerbøker med støtte fra MuHKA (Antwerpen), de Appel (Amsterdam), Fabra i Coats (Barcelona), Whitechapel Gallery (London), Cricoteka (Krakow) og CCA Ujazdowski Castle Warsaw. I 2014 publiserte Maroto en kunstnerroman med tittelen The Wheel of Fortune, og mer nylig har han vært medredaktør for publikasjonen Artist Novels (Sternberg Press, Cricoteka), den første publikasjonen som tar for seg dette emnet. Morato har en master fra Dutch Art Institute, og er for tiden i gang med en PhD ved Edinburgh College of Art.

www.thebooklovers.info