Helene Førde

KRAFT Bergen

2.02.18 – 18.03.18

NATURAL CAPITAL
Helene Førde

Helene Førde jobber hovedsakelig med installasjoner, skulpturelle arbeider, og lyd. Et gjennomgående trekk ved Førdes arbeider er at hun benytter en stedssensitiv eller kontekstsensitiv tilnærmingsmåte. Hun er interessert i å utforske persepsjon og underliggende minner, og stedets særegne historie, stemning og karakter. Gjemt eller kjent kulturhistorie sammenkobles med ny tids politiske utfordringer og samfunnsendringer.

For arbeidet på Kraft har Førdes undersøkelser tatt utgangspunkt i det historiske og nåtidige området Vågsbotn/Vågsbunnen, refleksjoner over områdets vekst opp fra fjorden, og den uløselige, vedvarende tilknytningen til havet og sjøveiene.

Helene Førde er utdannet og basert i Bergen. Hun har en Master i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen fra 2014, og fullførte samme år det toårige nordiske masterprogrammet Nordic Sound Art. Dette året vant hun den internasjonale lydkunstprisen Sonotopia 2015. Førde har de siste årene vist arbeider i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Italia, og arbeider som kurator ved siden av sitt arbeid som kunstner.

Åpningstider:
Man: Stengt
Tir – Fre: 11.00 – 17.00
Lør – Søn: 12.00 – 16.00

Foto: Helene Førde
Mer info: http://kraftkunst.no/event/helene-forde/