Kritikersamtaler

Landmark Bergen

1.02.18

Torsdag 1. februar kl 19-21

I Kritikersamtaler går vi gjennom aktuelle utstillinger i Bergen og diskuterer hva de er, hva de gjør og hvordan vi kan forholde oss til kunsten som presenteres.

I panelet sitter Arve Rød, Eamon O’Kane og Kari Aasen. Moderator er Åse Løvgren.

I Bergen akkurat nå er det en rekke svært interessante utstillinger og vi må bare se om vi rekker å snakke om dem alle sammen:

David A Rios har jobbet med ytterkanter og grenser og hvordan informasjon kan arbeides med, tolkes og systematiseres på de finurligste vis på Kunstgarasjen.

Sarah Jost utforsker trærnes langsomme liv og menneskelige strukturer som vi forbinder med trær og skog på Galleri Christinegaard. Visnings- og prosjektrom.

Magnus Bugge har på Lydgalleriet arbeidet med hva webkameraer konstant fanger inn av både betydelig og ubetydelig informasjon.

På USF Verftet presenterer Ellen Ringstad spor av en mystisk utforsking og en pågående ekspedisjon som kan danne et terapeutisk utopia?

Dette kan kanskje danne en fin overgang til Joachim Koester som på Bergen Kunsthall beveger seg mellom fiksjon og dokumentar som både behandler det spirituelle og bevissthetsutvidende som det teknologiske og historisk forankrede.

Velkommen!

Samtalen vil foregå på norsk.

Kari Aasen er kunstner med utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen 1974, og master i spesialisert kunst fra 2001. Hun arbeider hovedsaklig i keramisk materiale, modellerte objekter, stedsspesifikke installasjon og ulike prosjekter og gruppesamarbeid. Hun har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, mottatt stipender og utsmykningsoppdrag og er innkjøpt til en rekke offentlige samlinger.

Eamon O`Kane har over 70 solo-utstillinger bak seg og har vært vist ved en rekke store kunstinstitusjoner i Europa og USA. Han er mottager av flere store priser og er representert i en rekke samlinger. Han er professor i maleri ved Kunstakademiet, KMD, Universitetet i Bergen.

Arve Rød er kritiker og skribent. Han er utdannet kunstner fra Statens kunstakademi i Oslo, og har siden 2000 publisert tekster om kunst og kunstnere i en rekke aviser, tidsskrifter, bøker og utstillingskataloger. Rød har vært kunstanmelder i Dagens Næringsliv (DN lørdag) 2006-2012, og siden 2014 i Dagbladet, hvor han har en lengre spalte annenhver mandag. Spalten i Dagbladet tar sikte på både ordinær utstillingskritikk, og mer essaypreget tekst som søker å sette samtidskunsten i en både historisk og samfunnsmessig sammenheng. Rød har siden 2013 vært medredaktør i Norsk kunstårbok.

Åse Løvgren er billedkunstner og er prosjektutvikler i VISP. For tiden arbeider hun også med det kunstneriske forskningsprosjektet Synsmaskinen ved KMD, Bergen, som undersøker kriser i vår tid.

Kritikersamtaler arrangeres av VISP som er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle kunstfeltet på Vestlandet, og arbeider for å bedre og tilrettelegge vilkårene for produksjon og formidling av visuell kunst i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane: www.visp.no

Arrangementet er støttet av Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune, Norsk Kulturråd og stiftelsen Fritt Ord.