Meningsytringers Vilkår

Kunsthall 3.14

7.12.17

Er du en person som ønsker å dele dine betraktninger med omverden, stille viskende, høyt og tydelig, lett tilgjengelig eller utfordrende? 

I løpet av året har VISP, Alt Går Bra, BIT og andre arrangert møteplasser for meningsfulle samtaler om verdien av kunst og verdien av kritikk. Med dette som bakteppe, samt Kunsthall 3.14 eget utstillingsprogram for 2017, inviterer vi til årets siste offentlige debatt om vilkårene for våre ytringer.

Uansett om du har deltatt på noen av de overnevnte samtalene eller fulgt vårt program vil du kunne ha interesse av å komme opp trappene til oss den 7 desember kl. 19.00.

De inviterte paneldeltagerne er:
Karoline Skuseth (produsent, kurator for det diskursive programmet til BIT teatergarasjen)
Mikal Olen Lerøen (NRK journalist for NRK Hordaland)
Kristine Kjendalen (journalistikkstudent ved Institutt for informasjons- og medievitenskap og er med i studentavisen Studvest)
Moderator: Gitte Sætre (3.14 debattredaktør)

Når man ser på Fritt Ord og andre organer som jobber for at ytringsrommet holder høy kurs, og lever opp til samfunnets demokratiske ambisjoner står det ting som: Kritikken/omtalen har den funksjonen at den formidler, fortolker og diskuterer.

Kunst og gravende journalistikk er viktige offentlige ytringer som er med å opprettholde vår demokratiske kulturarv. Mange kjenner på kroppen at ytringsrommet er under press, enten det er av grunner knyttet til multikulturalisme, kommersielle nyliberalistiske krefter eller geopolitiske maktstrukturer.

Dersom stemmer utenfor disse massive strukturene som gravende journalistikk og kunstdiskursen skal kunne være med å utvide våres tankers repertoar er det viktig at vi diskuterer mulighetene vi har for påvirkning.
Alvoret i situasjonen krever en felles mobilisering og en progressiv tilnærming.

Krev at det lyttes til ditt bidrag til felleskapets offentlige ordskifte. Det er en ærlig sak, dog ikke så enkel.

Ta gjerne med en venn og kom å debater og sosialiser med oss!
(arrangementet er gratis)