Plaggbytte av Karina Presttun og Kristina Aas

KRISTINA DAUKINTYTĖ AAS og KARINA NØKLEBY PRESTTUN har hatt god kontakt og jevnlig idéutveksling siden de møttes på avdeling for tekstil på Kunsthøgskolen i Bergen. Kristina gikk ut med master i 2011, Karina med bachelor i 2009. De har samarbeidet siden 2016, og har flere separatutstillinger sammen siden da.

Felles for de to kunstnerne er at de jobber svært materialbevisst. Materialet er utgangspunkt for en idé, som tar nye retninger og vokser til noe eget og selvstendig i prosessen. Begge bruker flittig digitale verktøy: Kristina jobber med med digital jaquardvev, Karina med datastyrt laserkutter, men de er allikevel i tett dialog med tekstilene.

Til utstillingen på Galleri Christinegaard har kunstnerne jobbet med klær som motiv. Dette kan sees på som en forlengelse av de to selvportrettene som ble stilt ut på Gamle Hå Prestegård i 2017. På de rundt tre månedene de har hatt på å produsere utstillingen på Christinegaard har de valgt seg hvert sitt personlige klesplagg, og brukt dette som kildemateriale for å lage en rekke verk i forskjellige tekstile teknikker. Som vanlig har de stor takhøyde på lån og bytte av idéer, bilder og tankerekker og det blir nye verk fra begge to i tillegg til fellesarbeider. Kristina har eksperimentert med RGB-inspirert fargeblanding i veven som gir et nytt og annerledes uttrykk. Karina har jobbet med spraymaling og tekstile sjablonger.