Skrivekurs med Nina Schjønsby og Halvor Haugen

 

Kurset vil gi deltagerne noen redskaper som kan brukes i flere ulike teksttyper, fra beskrivelser av egne prosjekter til debattinnlegg.

Vi begynner dagen med noen generelle perspektiver på skriving. Her vil vi blant annet snakke om ulike måter å disponere en tekst på, trekke frem noen nyttige grep og diskutere eksempler på ulike sjangre. Etter dette deler vi oss i grupper og diskuterer deltagernes egne tekster.

Deltagerne oppfordres til å sende inn en tekst som de har skrevet selv, innen mandag 25. september kl. 12.00. Tekstene kan være i ulike sjangre. De kan gjerne være «uferdige», men bør ikke overskride 4 sider. Tekstene vil diskuteres på kurset, og alle får individuelle tilbakemeldinger.

Send teksten til Aslak Høyersten ved VISP: aslak@visp.no

Skrivekurset er en del av Søknadsuken – et samarbeid mellom VISP, BKFH og NKVN.

Max. 20 deltagere, bekreft din deltagelse her.

Scandic Bergen City, Håkonsgaten 3, Bergen, kl 10-16

 

Om oss
Tekstbyrået drives av Nina Schjønsby og Halvor Haugen. I tillegg til å være et uavhengig forlag arbeider Tekstbyrået med oversettelse og redigering.

Nina Schjønsby er kunsthistoriker. Hun har undervist ved Kunsthøgskolen i Oslo, Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Universitetet i Oslo. I tillegg har hun mangeårig erfaring som skribent for blader som Ekfrase, Rhizome, Billedkunst og SITE, og med redaksjonell virksomhet. Hun jobber ved Universitet i Bergen, fakultet for Kunst, musikk og design og er styreleder i Periskop.

Halvor Haugen er skribent og oversetter. Han er utdannet kunstner fra Institutt for farge ved SHKS og Weißensee Kunsthochschule i Berlin og har vært redaktør for Billedkunst og UKS – forum for samtidskunst. Han har undervisningserfaring fra Kunsthøgskolen i Oslo, Kunstakademiet i Tromsø og Universitet i Bergen, Fakultet for Kunst, musikk og design.