Virtual Reality Unity Hack

Bergen offentlige bibliotek

29.09.17 – 1.10.17

Workshopen holdes på Bergen Offentlige Bibliotek, Strømgaten 6, 29.september til 1.oktober.
Deltakeravgift: NOK 1500,- For medlemmer av VISP: NOK 1200,-

Søk her (max 20 plasser, frist 31.august)

Lær VR-produksjon på én helg! Bergen Offentlige Bibliotek har i samarbeid med BIFF hentet sylskarpe Crossover Labs fra London til dette intensive dypdykket i praktisk VR-produksjon. I “Virtual Reality Unity Hack” går filmskapere, dramatikere, skribenter sammen med fotografer, visuelle kunstnere og Unity 3D-utviklere for å lage orginale historier for Oculus Rift. Med veiledning og hjelp fra kursledere utforsker deltakerne mulighetene og utfordringene i å skape VR-fortellinger. Sammen lager vi fungerende prototyper.

Den første ettermiddagen får deltakerne en introduksjon til VR-landskapet og lærer ferdighetene de trenger for å lage en historie for Oculus Rift med Unity. Deltakere danner lag og kan tilbringe kvelden på å planlegge verket sitt (VR-opplevelsen). De neste halvannen dagene går med til produksjon av prototypen under veiledning fra Crossovers kyndige mentorer,  som kulminerer i en framvisning av arbeidet.

Den første “Oculus Rift Crossover Hack” med Crossover Labs ble gjennomført på FACT i Liverpool med støtte av Creative Skillset, BBC North og Oculus VR. Deltakerne kom fra Punchdrunk Theatre, The National Theatre, Wrap Films, dokumentar produsenter, krigsfotografer, dramatikere, grafiske designere, illustratører og Unity programmerere.

Oscar Raby (skaper av VR documentary Assent, vinner av Interactive Audience Award ved Sheffield Doc/Fest, The Turning Forest, programert ved Tribeca Film Festivals Storyscapes and Easter Rising: Voice of A Rebel, premiere ved Sheffield Doc/Fest) og Crossovers team av spesialiserte mentorer, leder denne to og en halv dagers hackathon.

Denne hack’en er en utmerket mulighet til å få praktisk erfaring med å utvikle innhold for en plattform som raskt revolusjonerer medielandskapet. I tillegg får deltakerne erfaring i å samarbeide på tvers av fagfelt og uttrykksformer. Vi tror at ved å sette kunstnere i førersetet for ny teknologi, kan kunstnerisk innsats og kreativt arbeid være en del av plattformen fra begynnelsen.