4. november: Kristiansand – Kritikersamtaler!

Torsdag 4. november kl 1900 på Kristiansand kunsthall:

Velkommen til en samtale om pågående utstillinger i Arendal og Kristiansand. Vi har invitert kritikerne Una Mathiesen Gjerde, Arve Rød og Terje Dragseth til å sammen med moderator Karl Olav Segrov Mortensen diskutere HATCH på Agder kunstsenter og ARTendal, Ursula Reuter Christiansen i Kristiansand Kunsthall og Inghild Karlsen på Bomuldsfabriken Kunsthall.

Una Mathiesen Gjerde (f. 1993) er kunstredaktør i Subjekt. Hun har en MA i kunsthistorie fra Københavns Universitet og en BA i kulturentreprenørskap fra Uppsala Universitet. Tidligere har Mathiesen Gjerde vært produksjons- og administrasjonsansvarlig ved Fotogalleriet i Oslo og jobbet som formidler ved en rekke kunstinstitusjoner i Skandinavia. Ved siden av stillingen i Subjekt, virker Mathiesen Gjerde som frilansprodusent og -kurator. Hun er en del av CuratorLab 2021/2022 ved Konstfack, Stockholm.

Arve Rød er kritiker og skribent, utdannet ved Statens kunstakademi. Han har skrevet om norsk og internasjonal kunst i en rekke sammenhenger siden 2000. Rød har vært kunstanmelder i avisene Dagens Næringsliv (2007–2012) og Dagbladet (2014–2020), og medredaktør i Norsk kunstårbok (2013–2020).

Terje Dragseth er skjønnlitterær forfatter, musiker og filmregissør som debuterte med dikt og tekstsamlingen Offerfesten i 1980. Han ble i 2012 tildelt statens garantiinntekt for kunstnere. Dragseth er utdannet filmregissør ved Den Danske filmskolen 1983-87.

Karl Olav Segrov Mortensen er kurator ved Sørlandets Kunstmuseum og for tiden phd-stipendiat ved Universitetet i Agder. Han har hovedfag i Kunsthistorie fra UiB.

Denne kritikersamtalen er en del av Kompetanseheving for kunstnere 7.mai-31. des. 2021 – et samarbeid mellom VISP, Agder Kunstsenter, Kristiansand Kunsthall, Bomuldsfabriken Kunsthall, NBK Agder og NK Sør-Norge.
Samtalen er støttet av Kristiansand Kommune, Agder fylkeskommune og Kulturrådet.

Samtalen vil bli filmet og opptak vil i ettertid publiseres på vår Youtube-kanal.

Gratis adgang.

Bilde: Ursula Reuter Christiansen «No more services», oil on canvas, 2005. Foto: York Wegerhoff.