Arne Pedersen

Navn:
Arne Pedersen

Kommer fra:
Født i Bodø men oppvokst på Tverlandet som ble satt på kartet av NRK sin serie «Side om Side».

Bor:
Bergen

Utdannelse:
2 år forskole på Norsk Fotofagskole i Trondheim, Bachelor og master fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen.

 

Hva jobber du med?

Foto, video, installasjon, readymades, mixed media. Alt mulig rart egentlig!

Hva inspirerer deg?

Film, foto, musikk, kunst, lys, mat, design. Inspirasjon finnes på de underligste plasser.

Hvordan vil du beskrive din kunst og ditt kunstnerskap?

Har jobbet veldig mye med fotografiet, landskapet og spesielt dokumentarsjangeren under studiene mine her i Bergen og brukt kunstnerkollektivet til å utforske en mer leken side av kunsten. Nå har jeg omfavnet den mer lekne siden enda mer og bruker tiden til å prøve ut forskjellige nye medier og teknikker for å formidle det visuelle. Når jeg jobbet mer eller mindre utelukkende med fotografiet så hadde jeg alltid en formening og en plan om hvordan ting skulle være, mens nå er prosessen mer organisk enn mekanisk.

Hvorfor ble du boende i Bergen?

Byen ble liksom hem. Lite snø og fantastiske mennesker!

Hva er det beste med miljøet og byen?

Folkene! Det er et vanvittig driv i denne byen og det skjer noe hele tiden. Ikke minst er Bergen veldig inkluderende.

Hva savner du i det bergenske kunstmiljøet?

Flere fellesverksteder og kjempebillige studioplasser. En ting har jeg bitt meg merke i her, er at mye står tomt utenfor kjerna!

Hva jobber du med for øyeblikket?

Stiller ut på FELT med åpning den 6. april. Der viser jeg litt forskjellige nye ting som ikke er helt bestemt enda, men det blir forskjellige futuristiske landskaper!

Hvilke ambisjoner og planer har du for fremtiden?

Jobber mot utstilling på BoA i Oslo og Stormen i Bodø mot slutten av året sammen med  kunstnerkollektivet mitt, Gruppe 11 samt så søker jeg jevnt å trutt nye utstillingsmuligheter.  Planlegger også noen fremtidige fotoprosjekter og det hadde ikke skadet å få sett litt mer av verden. Det aller viktigste er iallefall å ha det gøy!

Til slutt: hvilken kollega av deg fortjener mer oppmerksomhet?

Henning Klungtvedt som nettopp har blitt pappa til Varg (sammen med Clara Aldén) og har åpning den 7. april på Bergen Kunsthall i forbindelse med masterutstillingen 2017 Triage. Henning jobber i krysningsfeltet mellom installasjon og skulpturens autonomi gjennom stedsspesifikke og fragmenterte installasjoner. Utgangspunktet for hans prosjekt er byggeplasser og dette er lokasjoner jeg kjenner meg selv igjen i da jeg har vokst opp, lekt og fotografert i dem selv.