BERGEN: Kritikersamtaler 29. oktober

Velkommen til en ny kritikersamtale på Landmark, Bergen kunsthall, torsdag 29. oktober kl 20.00.

Panelet består av Anne Marthe Dyvi, Espen Johansen og Sigrun Åsebø, moderator er Grethe Melby. Panelet vil diskutere følgende tre utstillinger: Festspillutstillingen 2020: Joar Nango (Bergen kunsthall), Kiyoshi Yamamoto: Broken Hearts are For Assholes (S12) og Heidi Bjørgan (TagTeam).

Samtalen vil foregå på norsk og vil også strømmes live på Youtube her:
Gratis inngang, men på grunn av Covid-restriksjoner er det kun plass til 30 publikummere. Hvis du opplever symptomer eller er i karantene, hold deg hjemme!
– Hold en meters avstand til enhver tid
– Praktiser god håndhygiene før, under og etter arrangement
-Hvis du bestiller mer enn en billett eller gir din videre, er du pliktig til å opplyse om kontaktinformasjon til alle billettinnehavere.

Reserver plass her.

Om panelet:
Anne Marthe Dyvi  er en interdisiplinær kunstner utdannet og basert i Bergen, med master fra Kunst- og Designhøgskolen samme sted fra 2010. Hun jobbet på BEK som kunstnerisk utvikler fra 2010-2019, var en del av ressursgruppen i PNEK som utviklet Videokunstarkivet, og fra 2020 er hun styreleder for Atelier Nord i Oslo.

Espen Johansen er utdannet kunsthistoriker og kurator, og arbeider bl.a. med Vestlandsutstillingens hundreårsjubileum i 2022, en rekke kunstprosjekt i offentlig rom i tillegg til undervisning på KMD og KiB. Johansen har mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen, kuratorstudiet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen og en post-master fra den Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Sigrun Åsebø er førsteamanuensis i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. I sin forskning fokuserer hun på kjønn, seksualitet, likestilling og mangfold i norsk moderne og samtidskunst, og har nettopp startet et nytt  forskningsprosjekt om kjønn og likestilling i kunstmuseene. Åsebø er også aktiv som foredragsholder og formidler, og har arbeidet som kritiker i flere år.

Grethe Melby (moderator) er frilans anmelder for blant annet Bergens Tidende og Norsk Shakespearetidskrift. Hun underviser i norsk, samfunnsfag og entreprenørskap og bedriftsutvikling ved Årstad videregående skole.

(foto: Thor Brødreskift – Carte Blanche meets Joar Nango. From a dance performance on 19 September with 6 dancers from Carte Blanche, the Norwegian National Company of Contemporary Dance. With Adrian Bartczak, Dawid Lorenc, Caroline Eckly, Nadege Kubwayo, Max Makowski, Noam Eidelman Shatil.)