BERGEN: Kunsten å sette pris på kunst

STED Kib, Marken 37, Bergen, Ballsal i 3. etasje

DATO 13. november

TID 19.00-20.30

Hva skal et kunstverk egentlig koste, spiller faktorer som utdannelse, alder og kjønn inn? Kan en kunstner prise seg ut av et marked, eller selger hen seg på billigsalg? Finnes det egentlig formler som bestemmer kunstverkets verdi? Alt dette og mere til ønsker vi å belyse i samtalen “Kunsten å sette pris på kunst!”

Vi har invitert  Cathrine Hovdahl Vik, Erlend Hammer, Erlend Aalbæk Høyersten og Randi Thommessen; alle har lang og variert erfaring innen kunstmarkedet og hvordan et kunstverk skal prissettes. Vi har bedt dem senke skuldrene, løsne litt på snippen og delta i en blindtest der de skal prissette tre forskjellige kunstverk av anonymiserte kunstnere tilknyttet Bergen; det eneste de får vite på forhånd er kunstnernes CV.

Gjennom denne delen ønsker vi å synliggjøre hvor utfordrende, og kanskje tilfeldig, prissetting kan være; noe som vil danne grunnlag for den påfølgende panelsamtalen.

Det vil bli åpnet for spørsmål fra salen – vel møtt!

Om panelet

Cathrine Hovdahl Vik er kunstnerisk leder/Artistic director i Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K). De siste 15 årene har hun etablert seg som en sentral kunsthistoriker og kurator i Trondheim. Hovdahl Vik har stått bak flere større utstillinger med etablerte kunstnere som Kjell Erik Killi-Olsen, Håkon Bleken og Jens Johannessen og hun har publisert en rekke bøker og artikler om disse og andre norske kunstnere.

Erlend Hammer er utdannet kunsthistoriker og ansatt som kurator ved Haugar kunstmuseum/ Vestfoldmuseene. Han har arbeidet som kunstkritiker og frilans kurator, blant annet for Momentumbiennalen i 2013. Fra 2016-2020 var han Senior kunstekspert ved Blomqvist Kunsthandel, hvor han arbeidet med verdivurderinger og salg av kunst.

Erlend Aalbæk Høyersten er direktør for Høyersten Contemporary i Bergen. Han er cand.phil. (Master of Arts) i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen. Han har 21 års museumserfaring, 18 år som museumsdirektør for Sørlandets Kunstmuseum (Kristiansand), KODE (Bergen) i Norge og ARoS (Aarhus) i Danmark og har et stort internasjonalt nettverk.

Randi Thommessen er daglig leder ved visningsstedet LNM (Landsforeningen Norske Malere) i Oslo. 2015-2019 jobbet hun som kurator ved Trondheim kunstmuseum. 2007-2013 startet hun opp og drev galleriet LAUTOM i Oslo, galleriet vekslet mellom separatutstillinger og gruppeutstillinger, og deltok også ved en rekke kunstmesser. Randi Thommessen har en Bachelor i Fine Arts fra Central St Martins i London og en Master i kuratorpraksis fra Kunsthøgskolen i Bergen/UiB.


Arrangementet er støttet av Kunstskolen i Bergen
NB: Arrangementet kommer ikke til å filmes/strømmes.