BERGEN: Open call – Mappevisning 14.11

VISP har invitert Cathrine Hovdahl Vik, Randi Thommessen og Erlend Hammer til mappevisninger med det bergenske kunstfeltet – søknadsfrist 6. november.

Mappevisningen blir avholdt på CM7 tirsdag 14. november kl 10-14.

Vi har en intensjon om at Mappevisninger er med på å skape fremtidige samarbeid og utstillinger for våre medlemmer, VISP dekker reise og opphold for kuratorene, men har ingen påvirkning på hvilke kunstnere som velges ut og hvordan et evt videre samarbeid mellom kunstner og gallerist/institusjon/kurator vil utfolde seg.

Hvordan delta?

  • Du behøver kun å fylle ut dette skjemaet med din mailadresse, lenke til hjemmeside og CV innen 6. november kl 12.00. Ved behov kan du bli spurt om å ettersende bilder av nyere verk.
  • Når frist er utløpt videresendes informasjonen til panelet, de velger selv hvem de ønsker å møte.
  • VISP setter opp kjøreplan for arrangement og kontakter kunstnerne som kuratorene velger ut. Hvis du er blant de utvalgte, får du beskjed minimum 1 uke før møtet.
  • Alle typer kunstneriske uttrykk er velkommen.
  • Du får 20 minutter til å presentere eget kunstnerskap, du velger selv hva du ønsker å fokusere på.
  • Du kan velge om du ønsker å presentere en fysisk eller digital mappe, projektor er tilgjengelig.

NB: Du må være registrert som medlem i VISP på det tidspunktet du sender inn søknad. Dersom du ikke er medlem av VISP vil søknaden din ikke behandles, sjekk her om du er registrert som medlem.

Om kuratorene

Cathrine Hovdahl Vik er kunstnerisk leder/Artistic director i Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K). De siste 15 årene har hun etablert seg som en sentral kunsthistoriker og kurator i Trondheim. Hovdahl Vik har stått bak flere større utstillinger med etablerte kunstnere som Kjell Erik Killi-Olsen, Håkon Bleken og Jens Johannessen og hun har publisert en rekke bøker og artikler om disse og andre norske kunstnere.

Erlend Hammer er utdannet kunsthistoriker og ansatt som kurator ved Haugar kunstmuseum/ Vestfoldmuseene. Han har arbeidet som kunstkritiker og frilans kurator, blant annet for Momentumbiennalen i 2013. Fra 2016-2020 var han Senior kunstekspert ved Blomqvist Kunsthandel, hvor han arbeidet med verdivurderinger og salg av kunst.

Randi Thommessen er daglig leder ved visningsstedet LNM (Landsforeningen Norske Malere) i Oslo. 2015-2019 jobbet hun som kurator ved Trondheim kunstmuseum. 2007-2013 startet hun opp og drev galleriet LAUTOM i Oslo, galleriet vekslet mellom separatutstillinger og gruppeutstillinger, og deltok også ved en rekke kunstmesser, som Liste og Art Basel i Basel, Nada i Miami, Arco i Madrid og Art Rotterdam. Randi Thommessen har en Bachelor i Fine Arts fra Central St Martins i London og en Master i kuratorpraksis fra Kunsthøgskolen i Bergen/UiB.