BERGEN: Skriveworkshop for billedkunstnere

STED: Hordaland kunstsenter, Klosteret 17, 5005 Bergen
TID: Kurset går over tre dager, fordelt på to uker: mandag 6. september, fredag 10. september og onsdag 15. september
KLOKKESLETT: 9-12 alle dager
PÅMELDING: send påmelding til aslak@visp.no, 15 plasser tilgjengelig, NB: du må være medlem i VISP for å delta
ARRANGØRER: VISP og Hordaland kunstsenter

Dette er en workshop for billedkunstnere, med fokus på skriving om egen kunstnerisk praksis. Deltakerne vil skrive og levere tekster, som vil bli lest og diskutert i plenum. Metoden er å benytte seg av gruppens samlede erfaring for å gi et ytre blikk på tekstene. Dette vil synliggjøre hva som fungerer, og ikke fungerer, i møte med en leser som ikke er kjent med ens arbeid fra før. Man kan også oppdage nye sider ved en arbeidsprosess gjennom det å formulere seg. Tanken er at deltakerne skal utvikle sine egne måter å skrive på, og at selve skrivingen skal gi dem lyst til å skrive mer.

Workshopen vil bestå av tekstgjennomgang og skriveøvelser, og vil foregå på norsk. Det går bra å skrive på engelsk, men alle deltakerne må kunne lese skandinavisk.

Kursleder er Lisa Him-Jensen. Hun har en parallellpraksis som billedkunstner og forfatter, med utdanning fra Kunst-og Designhøgskolen i Bergen og Skrivekunstakademiet. Hennes debutbok, diktsamlingen Den sanne horisonten, kom ut i 2018. I høst er hun aktuell med en separatutstilling på Visningsrommet USF.

Kurset er et samarbeid mellom VISP og Hordaland kunstsenter.