Blystad, Heggren, Ingvaldsen og Rios

Sissel Blystad, 23, 2016, detalj. Hoelfeldt Lund Ryegarn, farget av kunstneren og limt på papp

Velkommen til åpning på CM7, torsdag 5.sept kl 19!

Vi presenterer kunstverk av Sissel Blystad, Silje Heggren, Arne Ingvaldsen og David A. Rios. Alle kunstnerne er representert på Kunstguide.no. Velkommen til våre lokaler i Christian Michelsensgate 7! Se gjerne mer av kunstnerne på www.kunstguide.no

 

Om kunstnerne:

Sissel Blystad er utdannet ved Statens Håndverks-og Kunstindustriskole og Bergen Kunsthåndverksskole i 1970. Hun har arbeidet med tekstil i ymse teknikker i mange år, og gjør det fortsatt, men i mindre størrelser. Hun arbeider i et abstrakt formspråk, og det er det visuelle rommet som opptar henne. Blystad arbeider også med print, hvor utgangspunktet er manipulerte detaljer av teppene. På CM7 viser hun «23» som består av garn som kunstneren selv har farget og vevet med i mange år. Dette er limt på papp, der hun «tegner» med tråden.

I 2005 gjorde Blystad det monumentale tekstilarbeidet «Landskap» som henger i Vandrehallen i Stortinget. Hun har stilt ut ved de fleste store institusjonene i Norge som Kunstnerforbundet, Bergen Kunsthall, KODE, LIAF, Kunstgarasjen (Bergen) og Høstutstillingen 17 ganger (Kunstnernes Hus). Hennes arbeider er også blitt vist internasjonalt en rekke ganger blant annet ved kunstmessa The Armory Show i New York og ved NADA, Miami Beach. Hun er innkjøpt av bla Nasjonalmuseet, KODE, Nordenfjeldske og Norsk Kulturråd. I august hadde hun utstillingen «Variasjoner» på Bærum Kunsthall.

 

Silje Heggren jobber primært med maleri, men også tidvis med tegning og grafikk. Maleriene hennes er lett gjenkjennelige på grunn av kunstnerens klare og opake fargeflater satt stramt opp mot hverandre i komposisjonene. Motivene spenner fra hennes tidlige, realistiske arbeider hvor hun var opptatt av unge, hedonistiske mennesker ute på fester, barer og konserter, til helt abstrakte komposisjoner der fargeflatene får stå fritt. I en senere maleriserie var det på internasjonale flyplasser Heggren fant motivene sine, før hun i en lengre periode arbeidet med evighetsmaskiner og evighetsmaskinenes historie. I sine siste arbeider er det kompliserte maskiner og umulige konstruksjoner Heggren har vært opptatt av. Silje Heggren er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen, hvor hun studerte i 1998-2002. Før det gikk hun på Strykejernet tegne- og maleskole i Oslo, og Kunstskolen i Bergen. I tillegg til egen kunstneriske praksis har Heggren tatt en mastergrad i kunsthistorie ved UiB, og hun jobber som freelance skribent og kunsthistoriker.

 

Arne Ingvaldsen er utdannet ved Arkitektavdelingen NTNU og kunstakademiet i Warszawa og Bergen. Han arbeider mest med installasjoner, skulptur i situasjon, og tegning. Ingvaldsen har utført flere offentlige kunstverk – i Oslo, Hamar, Kristiansand og Bergen. Har hatt separatutstillinger i Norge og utlandet, bl.a. Tegnerforbundet, Kunstnerforbundet, LIAlab Bogota og flere kunstsentra. Deltatt på gruppeutstillinger, herunder Høstutstillingen, Tegnebiennalen og utstillinger i Portugal og Slovakia. Medarbeider på utendørs kunstprosjekter i Bergen, Ungarn og Tyskland. Arbeider i det siste mest med kulltegninger. I tillegg engasjert i installasjonsprosjekter sammen med kunstneren Eva Kun.

 

David A. Rios er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen med en BA i fotografi og en MA i kunst. I sitt kunstnerskap undersøker han hvordan systemene som til enhver tid omgir oss endrer tilstand og søker likevekt, med hovedfokus på systemenes overgang fra en tilstand til en annen. David Rios´ metode er å kartlegge informasjon systematisk, og komponerer og uttrykker dette hovedsakelig gjennom større installasjoner, treskulpturer, eller, som her på CM7, i fotografiet.

Rios har deltatt i flere utstillinger i innland og utland. Blant annet ved Spriten Kunsthall, Visningsrommet USF, Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen, Sørlandsutstillingen, Lyd Galleriet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, NordArt 2015 (Tyskland ), SANDWICH (Japan), Shetland Arts (Skottland), UCA Canterbury (England) og Kunstkraftwerk Leipzig (Tyskland).

 

Kunstguide.no er nettsiden som gir deg oversikten over kunst og kunstnere i Hordaland. Kunstguide.no skal være et naturlig startsted for deg som vil oppdage ny kunst og kunstnere, for deg som ønsker å kjøpe kunst, for deg som er kurator eller har ansvar for innkjøp av kunst, eller for deg som allerede samler på kunst.

Kunstguide.no er utviklet og administrert av VISP som er kompetanse- og nettverksorganisasjon for det visuelle kunstfeltet. VISP arbeider for å bedre og tilrettelegge vilkårene for produksjon, formidling og salg av visuell kunst.

 

www.kunstguide.no

Bilde: Detalj fra 23 av Sissel Blystad, 2016.