Hedda Kristine Bremseth

Hedda Kristine Bremseth

Navn:
Hedda Kristine Bremseth

Kommer fra:
Stjørdal

Bor:
Stjørdal

Utdannelse:
Bachelor i bevegelige bilder fra Filmkunstskolen i Kabelvåg og Master i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim

Hva jobber du med?
Jeg arbeider med relasjonell estetikk.

Hva inspirerer deg?
Sosial urettferdighet.

Hvordan vil du beskrive din kunst og ditt kunstnerskap?
Store strukturelle samfunnsproblemer og nære menneskelige relasjoner.

Hvorfor ble du boende der du bor?
Jeg har levd et kaotisk og nomadisk liv frem til nå. Har akkurat flyttet tilbake til Stjørdal. Søker mer stabilitet. Har barn og nærmer meg førti. Ønsker å slå meg til ro nært slekt.

Hva er det beste med miljøet og stedet?
Freden og roen. Strekker meg litt for å holde kontakten med det nasjonale og internasjonale miljøet. Det er lettere å bli lat i Oslo eller Bergen.

Hva savner du i det lokale kunstmiljøet?
Jeg må ofte ringe rikstelefonen for å få til en vettug samtale rundt prosjektene mine. Savner en svær kunsthall eller det burde kanskje være forbudt nord for Trondheim?

Hva jobber du med for øyeblikket?
Jeg turnerer med mitt publikumsdeltagende talkshow som heter Du skal tåle mye som opptrer på forskjellige institusjoner og subkulturelle settinger. Showet utfordrer publikum til å dele private betroelser fra livet og hverdagen sin. Målet med prosjektet er å gjøre kultur tilgjengelig til lokalsamfunn som kanskje ikke har interesse for eller mangler tilgang til samtidskunst i sitt daglige liv. I prosjektet Hvorfor knuser folk busskur? lager jeg verdens vakreste og koseligste busskur på torget sammen med ungdom. Hvorfor blir det vandalisert? Hva er det som utløser at man ødelegger ting? Hvor er det man møtes og henger hen? Prosjektet bidrar til å se hvilke muligheter man har og hvordan man i felleskap skaper noe nytt.

Hvilke ambisjoner og planer har du for fremtiden?
Bli verdensberømt.

Til slutt: hvilken kollega av deg fortjener mer oppmerksomhet?
Min generasjon lovende samtidskunstnere under førti.


Teasere fra diverse prosjekt

Tander  (passord: tander)
TEASER (passord: teaser)
DU SKAL TÅLE MYE (passord: trauma)