Archipelago: Andy Lock, It’s only when I rest that I sense your presence

Hordaland kunstsenter

2.05.19 – 5.05.19

En kropp i et rom;
En kropp i et rom, pustende; Min kropp i et rom, pustende.

Stopp!

Lytt,

Tell,

Pust.

Kroppen aktiverer rommet;
Min kropp; Dette er ikke min kropp; Hva er disse kroppen i forhold til min kropp?

Hold pusten!

Lytt,

Tell,

Pust.

Mellom tale, mellom pust, mellom det som opptar et rom;
I intervallene, i mellomrommene, blir du og jeg til.

Stopp!

Lytt.

En sykehusventilator (maskiner designet for å puste på vegne av en annen kropp) er plassert i gallerirommet. Noen ganger “pustende” og andre ganger i ro; den reagerer på tilstedeværelsen av folk som går inn og beveger seg rundt i rommet.

Som et autonomt objekt, og ikke lenger som prostetisk forlengelse av menneskekroppen, oppfører maskinen seg likevel som om den er forbundet med de (andre) kroppene den kommer i kontakt med.

It’s only when I rest that I sense your presence er blitt til som del av Andy Lock sitt kunstneriske utviklingsarbeid som stipendiat ved KMD.


Andy Lock er en kunstner og forsker som bor og arbeider i Storbritannia og Norge. Han er stipendiat ved KMD i Bergen og studerer til doktograd i kunstnerisk utviklingsarbeid.

Til tross for en mastergrad i fotografi fra Westminster University, har Andy Locks praksis de seneste årene beveget seg i retning av installasjoner, performance og spekulativ fiksjon som metode for å skape og engasjere seg med omstendighetene som danner materialene i hans arbeid.