Archipelago: Iben Isabell Krogsgaard, “Hibiscus boy”

Hordaland kunstsenter

22.03.19 – 24.03.19

Hibiscus boy er en performance som tar for seg myten om stamgjesten, og forteller om kjærligheten, gjestfriheten og de flyktige relasjonene som oppstår mellom fremmede i en bar – et sted hvor alle er observatører og blir observert på samme tid.

Hibiscus boy følger en tankestrøm som settes i gang av bartenderens kjedsomhet, og kretser rundt lengselen etter stamgjesten som forandrer stedet med sitt blotte nærvær. Ingen vet hva han heter eller hvem han egentlig er. Han bestiller alltid det samme og med sin påvirkningskraft endrer han stedets karakter, og gjestene begynner nesten umerkelig å bestille det samme som ham. Blant bartendere har han fått navnet ”Hibiscus boy”. Hver gang han dukker opp bestiller han det samme. Han drikker sakte. Cava med hibiskusblomst.

Iben Isabell Krogsgaard arbeider hovedsakelig med installasjon, performance og skulptur med særlig fokus på skulpturer i plast, kombinert med ulike medier som glass og digital vev. Kunstnerskapet hennes handler overordnet om å fortelle historier som tar sikte på å avspeile og stille til skue absurditeten i samfunnet.


Iben Isabell Krogsgaard (f. 1993) fra Sjøverstø i Tvedestrand er utdannet ved UiB, Fakultet for kunst, musikk og design og NTNU, Kunstakademiet i Trondheim. Hun er for tiden bosatt i Bergen hvor hun arbeider som billedkunstner. Hun har tidligere stilt ut ved Høstutstillingen 2018 med kunstnerduoen USIKKERKUNSTJENTE, i samarbeid med Alexandra Jegerstedt. Krogsgaard har i tillegg vist arbeider i Bergen Kunsthall, ARTendal i Arendal og Agder Kunstsenter.

Archipelago er en fleksibel plattform for å vise enkeltverk, performance og installasjoner. Her presenteres ofte arbeider av unge, lokale kunstnere, og plattformen tilbyr en alternativ dynamikk i forhold til kunstsenterets hovedprogrammet. Archipelago er tenkt som en gruppe av «tenkeøyer» som oppstår på forskjellige steder, både på inn- og utsiden av kunstsenteret.