BLOKK presenterer Espen Tveit : Linje 22

BLOKK

22.06.19

BLOKK har gleden av å presentere en ny utstilling av billedkunstner/fotograf Espen Tveit

Åpning: fredag 14.06 19:00-22:00
Øvrige åpningstider:
Lørdag 15.06 / søndag 16.06 13:00-18:00
Lørdag 22.06 / søndag 23.06 13:00-18:00

Espen Tveit tilhørte kretsen i Forbundet Frie Fotografer som fornyet norsk kunstnerisk fotografi på 70 og 80-tallet. Han var med på Høstutstillingen da fotografene ble invitert til å delta for første gang. Han debuterte i Preus fotomuseum 1980 og har hatt mange utstillinger siden, blant annet alene i Bomuldsfabriken, Fotogalleriet og Galleri K. Han har utgitt sju fotografiske bøker. To av dem ble belønnet med gullmedalje i ”Årets vakreste bøker”. Mest kjent er kanskje Rite (fotball-løkker), Fra siden / Side-lines (småsteders fotballtribuner) og Norwegian Ski-jumps (hoppbakkestillas).
I 2008 begynte Espen Tveit å fotografere fra sine togreiser Mysen–Oslo (Linje 22); til å begynne med bare når toget stod stille, de siste ti år også i fart. Han søkte ”det pene”, men etter hvert ble motivkretsen utvidet og det medførte en ”indre samtale” om hva som gjør et motiv/bilde interessant. Kunne det ”stygge” eller det han kalt ”ikke motiv” og det alminnelige bli interessante bilder?
At han nå stiller ut er vel et svar på spørsmålet. Av de mange tusen bildene er det gjort et lite utvalg som vises i BLOKK, det småkuperte kulturlandskapet, bondegårder, skog, urbane miljøer, småsteder, perronger med og uten mennesker og selvfølgelig ”jernbanegreiene,” lys, stolper og ledninger, det alminnelige, det ”stygge”, det pene i alle årstider og i all slags vær.
Det er Tveits første utstilling med fargebilder siden 1982.
En kjærlighetserklæring til selve togreisen.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd