CineArt: Eivind Egeland — Filmpremiere!

Starter kl 19.00, ferdig kl 21.00

Filmpremiere etterfulgt av kunstnersamtale med Eivind Egeland.
Velkommen til Cinemateket i Bergen!
__

Det hjemlige interiøret fungerer som kulisser i Eivind Egelands nye kunstfilm ‘Ondskapens pappa’, hvor hverdagsscener utspiller seg med innslag av barnelek og rollespill. I verket skildres familie-institusjonen som en forlengelse av hjemmevideoformatet. Samtidig blandes verden utenfor inn gjennom nyheter og fiksjon på skjermer og i podcaster; lynraskt beveger vi oss fra det private, ut i det offentlige landskapet og videre inn i global politikk.

__

CineArt er et samarbeidsprosjekt mellom VISP og Cinemateket i Bergen der vi ønsker å bruke kinosalen til å presentere både norsk og internasjonal videokunst. VISP har denne gang invitert kurator Randi Grov Berger som i år har gjort en ny vri på den tradisjonelle Vestlandsutstillingen med å gi plass for flere separatutstillinger, Eivind Egeland inngår i denne utstillingsrekken og utstillingen kan sees ved Entrée fra 14.10-17.11, 2018.

__

Eivind Egeland (født 1981, Stavanger), bor og arbeider i Stavanger. Han jobber hovedsakelig med video og fotografi, men også med installasjoner og skulptur. I hans arbeider er det ofte portrett og en skildring av mellommenneskelige relasjoner som står sentralt. Han er på jakt etter historier eller synspunkter som kan fortelle oss noe om hva det er å være et menneske i vår samtid. Temaer som går igjen er kjærlighet og savn, lyst og sex, tro og teorier rundt sjelelivet og ens eksistens. Egeland har sin utdannelse fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Oslo Fotokunst skole.

__

Eivind Egeland
‘Ondskapens pappa’
2018
41 min
HD Video
Norsk

__

Eivind Egeland stiller ut ved Entrée fra 14.10 — 17.11, 2018