Sarah Vajira Lindström, Kamilla Sajetz Mathisen, Ingeborg Blom Andersskog

KRAFT

1.02.19 – 14.04.19

Velkommen til åpning av tre nye utstillinger på KRAFT fredag 1. februar kl 18. I det nyrenoverte Galleriet viser Sarah Vajira Lindström utstillingen ”Peaches and Cream”, i Hvelvet viser Kamilla Sajetz Mathisen utstillingen Svevn og i Prosjektrommet er Ingeborg Blom Andersskog med utstillingen “One Line One Circle”.

VELKOMMEN!

————————–

GALLERIET, 1. feb – 14. april

SARAH VAJIRA LINDSTÖM
PEACHES AND CREAM
I Sarah Vajira Lindströms utstilling Peaches and Cream er det huden som utforskes. Hennes utgangspunkt er hvordan hudfarger håndteres i mote- og skjønnhetsindustrien.

Peaches and Cream, nyponrosig eller English rose er noen av uttrykkene som blir brukt for å beskrive hvordan den ideale huden skal se ut i Vesten. I Asia er en litt mer direkte: I Kina er det white milk som gjelder, innen K-Beauty (Sør-Korea) snakker en om glass skin og i J-Beauty (Japan) er det nyeste mochi-hada. En hud som er hvit, myk og «bouncy» som en riskake. Med erfaring av å selv ha en mørk hudfarge og samtidig være en pasjonert hudpleie-nerd opplever Lindström i blant problematiske situasjoner, det foregår en generell ekskludering av mørk hud i skjønnhetsbransjen der kosmetikkmerkene tilbyr et sortiment bestående av 50 nyanser av beige og i beste fall tre mørkere nyanser.

Sentralt i utstillingen henger en serie av silkestoffer som kan minne om hud. Her fremstilles huden som en barriere og beskyttelse, men også som noe skjørt og transparent med spor etter levd liv. Pigmentene som er brukt til å farge inn de ulike typene av silkestoff har en tilknytning til kunstnerens eget hverdagsliv gjennom maten hun spiser, en rekke matvarer hvor de fleste topper lister over ingredienser som påstås gjøre underverk for din hud. I utstillingen presenteres et utvalg av innfargingsvæsker med disse fargepigmentene som Lindström har utvunnet fra mat. Alle arbeider er nyproduserte for utstillingen på KRAFT.

Sarah Vajira Lindström (f.1981, Sri Lanka) bor og arbeider i Oslo. Lindström er utdannet i London ved Royal College of Art (2010-2012 MA Textiles) og Central Saint Martins (2006-2009 BA Textiles).

www.sarahlindstrom.com

——————————

HVELVET, 1. feb – 14. april

KAMILLA SAJETZ MATHISEN
SVEVN
Utstillingen SVEVN tar utgangspunkt i tematikken søvn og drømmer. Søvn er en usivilisert affære, en tilstand der bevisstheten slipper kontrollen og underbevisstheten overtar. Den tilhører det dionysiske domenet og er dermed knyttet til det grenseoverskridende i oss, det Gorges Bataille kalte «Det Heterogene». En udefinerbar negativ rest, det som gjenstår etter at fornuften har utspilt sin rolle, når rasjonaliteten ikke strekker til.
Kamilla Sajetz Mathisens interesse for emnet ble vekket av personlige årsaker: En nevrologisk tilstand som har medført tilbakevendende søvnparalyser, søvngjengeri og temporær narkolepsi. Kunstnerskapet hennes er tett knyttet opp mot det underbevisste, og er inspirert av surrealismen. Utstillingen består av porselensskulpturer der vi gjennom en tradisjonell form møter drømmenes verden.

Kamilla Sajetz Mathisen (1976) er opprinnelig fra Sørfold i Nordland. Hun har en bachelorgrad keramikk og en mastergrad i kunst fra Kunst og designhøgskolen i Bergen (2015), og bor og arbeider i Bergen og Kvinnherad.

Utstillingen er støttet av Bergen kommune.

—————————-

PROSJEKTROMMET, 1. feb – 10. mars

INGEBORG BLOM ANDERSSKOG
ONE LINE ONE CIRCLE
Ingeborg Blom Andersskog eksperimenterer med kropp, materiale og rom, der arbeidet oppstår i relasjon mellom disse. Handlingen og tiden sammen med materialet spiller en viktig rolle, der denne dialogen med våre egenskaper og begrensninger, fungerer som en ramme. Inspirert av filosofien Slow Art bruker hun repetisjon og danner regler som styrer utviklingen av arbeidet. Disse kan fungere som ritualer.

I Prosjektrommet viser Ingeborg flere nye arbeider der hun eksperimenterer med streken og sirkelen. Streken visualiserer bevegelse, og fungerer som en dokumentasjon på adferd; et møte mellom kropp, materiale og rom. Gjennom en tegne-performance der enkle linjer repeteres, påvirker hver lille bevegelse arbeidets utforming.
Sirkelen rommer alt og ingenting. Andersskog interesserer seg for hva det vil si å gjøre ingenting, og hva det betyr og innebærer. Gjennom arbeidene sine tester hun ut ulike måter å forholde seg til begrepet tid.

Ingeborg Blom Andersskog (f. 1983, Kongsvinger) fullførte en master i kunst i 2015 ved Kunsthøgskolen i Bergen. De siste årene har hun hatt utstrakt utstillingsvirksomhet med separatutstillinger i Malaga og Hong Kong, samt gruppeutstillinger i Norge, Sverige, Danmark, Skottland, Shetland, Berlin, Athen, Australia og Japan. Arbeidet hennes har blitt kjøpt inn av Koro.

Utstillingen One Line One Circle er støttet av Regionale prosjektmidler for visuell kunst.

www.ingeborgblom.com