INVITERT – Heidi Bjørgan og Åsa Jungnelius

KRAFT - rom for kunsthåndverk

27.09.18 – 4.11.18

Utstillingen INVITERT er en duo-utstilling, hvor Heidi Bjørgan og Åsa Jungnelius samarbeider og skaper tablåer med sine objekter. Begge er opptatt avutstillingsdesign og kunsthistoriske iscenesettelser som gir liv og bevegelse til en verden vi kun kjenner fra stivnet maling på et lerret.

Begge har et felles formspråk, men arbeider i ulike materialer. Mange av våre objekter kan minne om kvinnekroppen, eller ha klare seksuelle referanser. Dette er første gang Bjørgan og Jungnelius stiller ut sammen, og de skal skape en utstilling som er en fin blanding mellom film, teater, kunsthistorien, erotikk og kunsthåndverk.

Ideen bak utstillingskonseptet INVITERT er utformet av kurator Kirsti van Hoegee på KRAFT Bergen. Hvert år vil en kunstner fra Norge bli invitert til å stille ut i Galleriet. Den inviterte kunstneren inviterer så en internasjonal kunstner som han/hun ønsker å samarbeide med. Duoutstillingen produseres av kunstnerne i dialog med kurator, og KRAFT vil arbeide mot en visning av utstillingen i hjemlandet til den internasjonale kunstneren i etterkant av utstillingen på KRAFT.
Ved å legge til rette for denne typen samarbeid ønsker KRAFT å gi norske kunstnere muligheten til å få vist sine arbeider i utlandet og samtidig skape nye kontakter i et utvidet felt.

Heidi Bjørgan født 1970, har bidratt til en fornyelse av diskursen knyttet til kunsthåndverk i norsk sammenheng, både gjennom sitt arbeid som kunstner, og gjennom sin virksomhet som kurator. I 2015 mottok hun statens 10-årige arbeidsstipend for etablerte kunstnere (tidligere GI). Hun er blant annet innkjøpt av Victoria og Albert Museum (London), Nasjonal Museet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, KODE, private samlinger i inn og utlad og Utenriksdepartementet. Kunstnerskapet er eksperimentelt og nyskapende og kombinerer keramiske objekter på en uventet måte med andre materialer og gjenstander.

Åsa Jungnelius er født 1975 i Sverige. Jungnelius har master i glass fra 2004 fra Konstfack, Stockholm. Jungnelius var fra 2007 til 2013 designer på Kosta Boda. Hun var en av grunnleggelsen av kunstnergruppen av WeWorkInA FragileMaterial (2003-2010) Siden 2013 har hun vært lektor ved avdelingen keramikk og glas ved konstfack. Jungnelius er kunstnerisk leder for Residence-In-Nature

Åpningstider:
Tir – Ons – Fre: 11.00 – 16.00
Tor: 11.00 – 18.00
Lør – Søn: 12.00 – 16.00
Man: stengt

Mer info: http://kraftkunst.no

Foto: Märta Thisner