Kritikersamtaler: Screen City-biennalen

Velkommen til Kritikersamtaler som denne gangen i sin helhet vil være viet Screen City-biennalen!

I Kritikersamtaler går vi gjennom aktuelle utstillinger og diskuterer hva de er, hva de gjør og hvordan vi kan forholde oss til kunsten som presenteres. Et panel bestående av både kritikere og andre utøvere vil gi sine meninger og inntrykk av det som presenteres. Innspill og spørsmål fra publikum ønskes velkommen, i en samtale som ønsker å være åpen der vi kan diskutere utstillinger og prosjekter. Å stille ut kunst, eller lage utstillinger er en henvendelse til offentligheten og fortjener således et svar. Det ønsker Kritikersamtaler å være!

I panelet som skal ta oss gjennom utstillingene er Marit Sjelmo, Stian Gabrielsen og Helen Eriksen. Samtaleleder er Åse Løvgren.

OM PANELET:
Marit Sjelmo (f. 1988) er litteraturviter og har de siste årene jobbet freelance med kunstkritikk, oversettelse og forlagsarbeid. Hun har en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og Universidad Complutense de Madrid, og er for tiden ansatt som forskningsassistent ved Nasjonalbiblioteket. Hun skriver jevnlig for blant annet Billedkunst.

Stian Gabrielsen (f.1981), bosatt i Oslo, er skribent, kunstkritiker og kunstner, med en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. Han skriver jevnlig for det nordiske kunsttidsskriftet Kunstkritikk, hvor han i en periode har virket som norsk redaktør. Han har også skrevet fiksjon, deriblant kortromanene, Sstrangling Ffrozen Fflamingo (Frenetic Happiness, 2014) og Passasjerene (Novus forlag, 2014). Siden 2015 har han vært med å drive visningsstedet Diorama i Oslo.

Helen Eriksen er billedkunstner og arbeider i tillegg med undervisning. Hun er født i Liverpool, men bor i Oslo. Eriksen er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og har også studier innenfor litteratur, språk og offentlig kunst. Hun driver Tenthaus Oslo prosjektrom i tillegg til sin egen praksis som billedkunstner.

Åse Løvgren er billedkunstner og kurator og er prosjektutvikler i VISP. For tiden arbeider hun også med det kunstneriske forskningsprosjektet Synsmaskinen ved KMD, Bergen, som undersøker kriser i vår tid.

http://2017.screencitybiennial.org/
http://stavangerkunstmuseum.no/en/events/kuppelkupp-med-transforma

PROGRAM FOR KUPPELKUPP 19. OKTOBER
Hele museet har åpent fra kl. 17-21. Mat fra ForTou.
18:00 Åpning av ny samlingsutstilling: 25-åringen
19.00 Kritikersamtaler (samarbeid med VISP, Bergen)
20.00 Transforma, Live Cinema Performance (samarbeid med Screen City Biennial)

Deltakelse på Kritikersamtaler er gratis. Billetter til Transforma kr. 100. Gratis for medlemmer av NBK, Venneforeningen, Plot/Stavanger og studenter ved Kunstskolen i Rogaland.

Kritikersamtaler arrangeres av VISP som er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle kunstfeltet på Vestlandet, og arbeider for å bedre og tilrettelegge vilkårene for produksjon og formidling av visuell kunst i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane. www.visp.no

Arrangementet er støttet av Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune, Norsk Kulturråd og stiftelsen Fritt Ord.

OM KUPPELKUPP
Kuppelkupp er navnet på en rekke langåpne torsdagskvelder med kunstfaglig og sosialt program. Dette er stedet for å komme sammen med andre kunstinteresserte, oppleve performance og temporære kunstprosjekter, høre kunstnersamtaler og delta i debatter. Stavanger kunstmuseums sitt inngangsparti glasskuppelen byr på god stemning med musikk, bar og god mat fra deres lokale samarbeidspartnere.