Nikolai Astrup – Ut av skyggen

KODE 4

3.03.17 – 31.12.19

Bål, troll og mennesker i nærkontakt med naturen. Til våren kan publikum igjen se den store Nikolai Astrup-samlingen på KODE.

I 2016 ble Nikolai Astrup lansert internasjonalt gjennom en stor utstillingsturné i London, Emden og Oslo. Sparebankstiftelsen DNBs utenlandssatsning har vært en eventyrlig suksess. Godt over 100.000 mennesker har sett utstillingen, og den internasjonale pressen har skrevet begeistret om Astrups kunst.

Denne våren returnerer den store Astrup-samlingen til Bergen etter utenlandsturneen. Dette markeres med den nye utstillingen «Nikolai Astrup – Ut av skyggen» i KODE 4. Her møter vi utvalgte tema fra turnéutstillingen, og ser hvordan Astrups kunst blir mottatt utenfor Norge. Utstillingen viser også hvordan nattens mørke og barndommens mystikk var viktige inspirasjonskilder for Astrup. I den dunkle skumringen og i skyggen av et brennende bål vekkes naturen til live. Trær blir til troll og fjell får fjes.

Slik presenterer «Ut av skyggen» Astrups mange skiftende stemninger og ulike skildringer av mennesker i nærkontakt med naturen.

Bilde vedlagt: Nikolai Astrup: «Sandalstrand» (1927)

Facebookarrangement: