“OM OSS” Margrethe Joys stiller ut keramikk

Galleri Vox

14.03.19

Nærheten til fjordlandskapet og til en hundre år gammel trebåt, en Oselvar, har inspirert henne til denne utstillingen, som handler om vår avhengighet til havet.
Båten har hun gitt navnet Målfrid, etter en dyktig jordmor, som var til stede under fødselen av hennes to barn. Båten representerer både starten og slutten på livsreisen.

Hun er opptatt av organiske former, av det skjøre i kombinasjon med styrke, av perspektiv og belysning, av møtet mellom natur og kultur, og assosierer på en fri og intuitiv måte rundt dette i sine skulpturer.
Margrete modellerer, helst bare med fingrene og uten redskaper.
Rikdommen i overflaten på objektene er et resultat av nysgjerrige eksperimenter med keramiske pigment i kombinasjoner med glasurer og ulike leire typer.

Hun har bakgrunn fra det Bergenske næringsliv, fra arbeid med naturvern og utvikling av Økologisk landbruk, og har de siste tyve årene drevet akupunkturpraksis og undervisning i meditasjonsteknikker og yogaøvelser. Siden 2011 har hun brukt tid på å utvikle sine evner innen kunst og keramikk. De siste to årene har hun arbeidet deltid med keramikk ved VOX fellesatelier.

Utstillingen står til og med 31 mars.
Galleriets åpningstider: torsdag 14-18, fredag til søndag 12-16