Pål Vigeland: Når metall blir til natur

Galleri Langegården

21.05.19 – 16.06.19

PÅL VIGELAND: Når metall blir til natur

UTSTILLINGSÅPNING tirsdag 21. mai kl. 18.00 (Merk tidspunkt)

Åpningstale ved Gunnar Danbolt

Det blir boklansering på åpningen:

Pål Vigeland – When Metal Becomes Nature

av Gunnar Danbolt / Jorunn Veiteberg

Denne boken, utgitt av Arnoldsche Art Publishers, omhandler Pål Vigelands lange kunstneriske virke.I forlagets katalog står det blant annet: ”Pål Vigeland har arbeidet som metall-kunstner i nesten femti år. Alt han noensinne har laget – fra smykker og fat til offentlige utsmykninger og skulpturer – karakteriseres ved presisjon og stringens. Denne boken viser kontinuiteten i hans kunstneriske virke fra de tidligste år til i dag, samtidig som vi får innblikk i uventede vendinger gjennom årene. De intrikate og nitide håndverksmetodene som er grunnlaget for Pål Vigelands arbeider, er vanskelige å forstå når man står foran en ferdig skulptur. Boken består av en rekke fotografier av kunstneren i arbeid. De mange nærbildene gir oss anledning til å komme helt tett inn på skapelsesprosessen – og til å forstå hvor nøyaktig og tidkrevende denne prosessen er.

Pål Vigeland (f. 1944 i Oslo) studerte på Werkkunstschule, Schwäbisch Gmünd i Tyskland og Vestlandets Kunstakademi i Bergen. Han var ansatt som designer i Theodor Olsen sølvvarefabrikk i Bergen fra 1968 til 1981. Eget verksted fra 1981 i Bergen, senere fra 2001 i Oslo. Separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland. Kirkeutsmykninger og offentlige utsmykninger.”

Søndag 26. mai kl. 14.00 er det så klart for en samtale mellom Pål Vigeland og kunsthistoriker/forfatter Jorunn Veiteberg i galleriets lokaler. Her får vi et interessant innblikk i tanker og problemstillinger knyttet til Vigelands lange kunstneriske virke. Det åpnes opp for innspill og spørsmål fra publikum.