Samarbeidsprosjekt med Bergen Arkitekthøgskole

Hordaland kunstsenter

3.09.18 – 16.09.18

For tredje året inviteres studenter ved Bergen Arkitekthøgskole til å bruke Hordaland kunstsenter som base for et kurs om forskjellige funksjoner mennesker kan inneha i offentlige rom.

I løpet av kursets to uker vil studentene jobbe i mindre grupper hvor de vil se nærmere på rollen til sjåfører innen kollektivtransport, ambulansepersonell, søppeltømmere og taxisjåfører for å nevne noen. Hver gruppe må ta kontakt og bli kjent med en sjåfør, bli med på jobben, dokumentere kjøreturene, og lage et utfyllende portrett av vedkommendes hverdag. På denne måten får de inngående kunnskap i hvordan våre felles rom blir brukt, og hvordan dette igjen påvirker infrastrukturen.

Funnene og undersøkelsene vil være tilgjengelig for Hordaland kunstsenters publikum i hele perioden, og alle er velkomne innom for en prat. Fredag 14. september åpner studentene en utstilling som oppsummering av kurset. Det vil også bli arrangert forelesninger underveis, og informasjon om dette er å finne på våre hjemmesider og på Facebook.