Kritikersamtaler: Hør samtalen om Screen City-biennalen her!

Her kan du høre opptak fra samtalen der kritikerpanelet forteller om og analyserer biennalen Screen City som ble avholdt i Stavanger 12-31. oktober, 2017. Panelet har i etterkant av samtalen også skrevet tekster som vil bli publisert på visp.no (medio november 2017).

Hør samtalen her

19.oktober ble Kritikersamtaler for første gang avholdt i Stavanger og ble i sin helhet viet Screen City Biennalen 2017. I panelet satt Stian Gabrielsen, Marit Sjelmo og Helen Eriksen. Moderator var Åse Løvgren. Samtalen ble avholdt på Stavanger Kunstmuseum og var støttet av Norsk Kulturråd og Fritt Ord.

Helen Eriksen er billedkunstner og arbeider i tillegg med undervisning. Hun er født i Liverpool, men bor i Oslo. Eriksen er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og har også studier innenfor litteratur, språk og offentlig kunst. Hun driver Tenthaus Oslo prosjektrom i tillegg til sin egen praksis som billedkunstner.

Stian Gabrielsen (f.1981), bosatt i Oslo, er skribent, kunstkritiker og kunstner, med en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. Han skriver jevnlig for det nordiske kunsttidsskriftet Kunstkritikk, hvor han i en periode har virket som norsk redaktør. Han har også skrevet fiksjon, deriblant kortromanene, Sstrangling Ffrozen Fflamingo (Frenetic Happiness, 2014) og Passasjerene (Novus forlag, 2014). Siden 2015 har han vært med å drive visningsstedet Diorama i Oslo.

Marit Sjelmo (f. 1988) er litteraturviter og har de siste årene jobbet freelance med kunstkritikk, oversettelse og forlagsarbeid. Hun har en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og Universidad Complutense de Madrid, og er for tiden ansatt som forskningsassistent ved Nasjonalbiblioteket. Hennes tekster publiseres jevnlig for blant annet Billedkunst.