OSLO: Kritikersamtaler – Hva er fotokunst i 2019?

Onsdag 4. desember 2019 kl. 19:00–21:00 på Fotogalleriet, Møllergata 34, Oslo

2019 har vært preget av en rekke store fotokunstutstillinger, fra «Norsk dokumentarfotografi» på Henie Onstad kunstsenter til «Nudes» på Fineart.

La oss ikke glemme alle de i mellom, fra spennende fotografer og kuratorer som Maria Pasenau, Christian Tunge, Behzad Farazollahi, Daisuke Kosugi, Morten Andenæs, Kamilla Langeland og flere.

4. desember på Fotogalleriet møtes kritikerne Heidi Bale Amundsen, Kjetil Røed, Lars Elton og Danby Choi (moderator) til samtale om flere av fotoutstillingene i året som har gått, og om fotografiets og fotokunstens betydning og rolle i en tid hvor «alle har blitt fotografer». Ta det med en klype salt, men verden har aldri blitt fotografert så mye som den blir i dag – hva betyr det for fotokunsten?

Kritikersamtaler
Kritikersamtaler har vært arrangert av VISP siden 2015, vi ønsker å sette fokus på pågående utstillinger over hele landet. Bakgrunnen for etableringen av samtalene er den stadig mindre interessen blant dagspressen for å skrive om samtidskunsten, og at kunstnere fortjener å få en profesjonell kritisk respons på prosjekter og produksjoner de kanskje har arbeidet med i årevis.

Kritikerne
Heidi Bale Amundsen (f. 1983) er styreleder i Norsk kritikerlag og kritiker for Kunstkritikk. Hun har doktorgrad i kunsthistorie/estetikk fra UiO og disputerte denne høsten med sin forskningsoppgave om fotobøker.

Kjetil Røed (f. 1973) er forfatter, redaktør i Billedkunst og kunstanmelder i Vårt Land. Han har tidligere skrevet kritikk for blant annet Aftenposten og kunstkritikk. Røed er utdannet i filosofi og litteraturvitenskap.

Lars Elton (f. 1957) har over 30 års fartstid som kritiker, forfatter og redaktør for ulike publikasjoner. I dag er han kunstanmelder i Dagsavisen og fra nyttår er han med og starter opp ‪Kunstavisen.no

Danby Choi (f. 1993) er sjefredaktør og ansvarlig utgiver av Subjekt. Han har skrevet kunstkritikk for Aftenposten og er tidligere spaltist i blant annet Dagbladet, m. m. Choi er utdannet i journalistikk fra HiOA (Oslomet).

VISP
VISP er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle feltet, med base i Bergen. VISP tilbyr gratis medlemskap til alle som arbeider profesjonelt i kunstfeltet, som medlem får du tilgang til kurs/seminar, rabattavtaler og nettressurser på visp.no.

Arrangementet er støttet av Norsk fotografisk fond (NOFOFO)

Arrangementsfoto: (c) Daisuke Kosugi, «A false weight» (2019)