Kunstkonsulenten: Lover, regler og krav

Kunstnere: Laila Kongevold og Stefan Christiansen

Webinar 28. april kl 10.00-12.00 – se opptaket her!

Hvilke lover og regler må kunstkonsulenten følge ved offentlige oppdrag? Med regler for honorering av kunstkonsulenten må man også sette seg inn i momsreglene – hvordan løser man det?

Vi har invitert Signe Solberg, Ståle Sørensen og Hans Flø som alle vil prøve å belyse utfordringer knyttet til kunst i offentlige rom – i tillegg blir det innlegg fra Marianne Ose Askvik (Vestland fylkeskommune) og Line Helen Danielsen (Viken fylkeskommune). Moderator er Aslak Høyersten, daglig leder i VISP:

Signe Solberg er kunstner med hovedvirke innenfor skulptur og kunst i offentlige rom. Hun bor og arbeider i Hobøl, Indre Østfold, primært i metall og andre industrimaterialer. Siste året har hun utført utsmykninger inne- og utendørs ved bla Bomuldsfabriken Kunsthall, Kolbotn skole og REV Ocean, samt separatutstilling ved Kristiansand Kunsthall. Hun er for tiden ansatt som kunstkonsulent ved Bleiker vgs for Viken fylkeskommune.

Ståle Sørensen er billedkunstner og jobber for det meste med tredimensjonal kunst. Han er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen og Chelsea College of Art, London. Sørensen har hatt en rekke utsmykningsoppdrag i Norge og har i en årrekke jobbet som kunstkonsulent ved siden av sitt kunstneriske virke . Han har som kunstkonsulent hatt en rekke større oppdrag og er for tiden aktuell som kunstfaglig prosjektleder av det nye fylkeshuset Vestland i Bergen

Hans Flø er advokat med egen praksis i Bergen, med hovedvekt innen forretningsjuridiske forhold, skifterett, fast eiendoms rettsforhold, erstatningsrett og forbrukerrettslige spørsmål. Flø er for tiden styremedlem i VISP.

Marianne Ose Askvik er seniorrådgiver i seksjon for kunst- og kulturutvikling i Vestland fylkeskommune med arbeidsplass i Bergen.I sin stilling jobber hun blant annet med oppfølging av kunstutvalg og kunst i det offentlige rom i Vestland. Hennes erfaring med arbeid i kunstutvalg i fylkeskommunen strekker seg tilbake til 2013.

Line Helen Danielsen er spesialrådgiver i Viken fylkeskommune, seksjon kulturutvikling, hovedsakelig innen visuell kunst og kunst i offentlig rom. Danielsen er utdannet ved kunstakademiet i Bergen (2003) og universitetet i Tromsø/København/Bergen (master i kunsthistorie UiB 2011). Hun har bakgrunn som utøvende billedkunstner og vært kunstkonsulent for flere større og mindre prosjekter (KORO, Oslo kommune, Porsgrunn kommune, Fornebubanen).

Du kan også se webinaret på vår YouTube-kanal – både direkte og som opptak.

Webinaret er en samproduksjon mellom de tre V´ene: VISP, Vestland og Viken fylkeskommuner – vel møtt!

PÅMELDING