Bergen: Kurs i kunstkritikk – påmeldingsfrist 16.mai!

Er du interessert i å skrive om samtidskunst?

Da er dette helgekurset for deg! Enten du er fast bestemt på å bli Norges nye stemme om kunst, eller om du bare er nysgjerrig på om dette er noe for deg, så tilbyr vi et begrenset antall plasser på et kort, intensivt kurs 1. og 2. juni, 2019. Noen forberedende aktiviteter finner også sted i forkant av kurshelgen.

På kurset blir du introdusert for forskjellige måter å skrive kunstkritikk på, hvilke visningssteder som finnes i Bergen, og vi går på utstillingsåpning og diskuterer kunst sammen.

Vi krever ingen forhåndskunnskaper, kun at du er genuint interessert i å skrive om kunst med nysgjerrighet og de kunnskapene du har.

 

PROGRAM:

Forberedende aktiviteter:
Onsdag 22.mai kl 13.00:
Vi går på Hordaland Kunstsenter og ser på utstillingen ”Potential Exceeds the Demand” av Margrethe Kolstad Brekke

Torsdag 23.mai kl 19.00:
Vi møtes på CM7 og tar et glass før vi går på årets kunstbegivenhet sammen: Åpning av Festspillutstillingen på Bergen Kunsthall. Fest og DJs til langt på natt for de som ønsker det!

Tirsdag 28. mai kl 19.00:
Forelesning med Knut-Ove Arntzen, om kritikkens historie og betydning

 

Kurshelg: Lørdag 1.juni og søndag 2.juni:
Kurs ledet av Nora Joung, fra kl 10-16 hver dag.
Felles lunsj begge dager.

Vi kommer til å diskutere forskjellige skrivestiler og formater for kunstkritikk, presentere forskjellige tidsskrifter der det skrives om kunst og der det er mulig å få oppdrag. Kurset er praksisbasert, og du vil skrive en kort kritikk i løpet av kurset. Deltakerne gir respons på hverandres tekster underveis.

 

PRAKTISK

Kursavgift: kr 200,- . Dette inkluderer lunsj både 1 og 2. juni. Kurset avholdes i Bergen sentrum.

Det vi trenger fra deg er en kort motivasjonstekst om hvorfor du vil være med på kurset, der du forteller litt om deg selv, ca 200 ord.

 

FRIST: tirsdag 16.mai
Send påmelding med motivasjonstekst til cecilie@tag-team.no

 

ARRANGØRER

Nora Joung er kunstner og kritiker, bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved kunstakademiene i Bergen, Gøteborg og Oslo. Joung sitter i redaksjonen i småforlaget H//O//F, og driver visningsstedet Destiny’s i Oslo med tre kolleger. Hun er fast bidragsyter i Kunstkritikk.no.

Kurset arrangeres av Skrivestue/Tag Team Studio og VISP.

Skrivestue er et prosjekt utarbeidet av Tag Team Studio, et kunstnerstyrt visningsrom for kunst som ligger i Møllendalsveien i Bergen. Tag Team ble etablert i 2010, og drives i dag av Morten Kvamme (kunstnerisk leder) og Cecilie A. Størkson (daglig leder). I 2019 er Tag Team dedikert til Skrivestue, som har til formål å skape et fruktbart miljø for kunstskribenter i Bergen, og utvikle nye stemmer som kan bidra i det offentlige ordskiftet om kunst.

VISP er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle kunstfeltet, og arbeider for å bedre og tilrettelegge vilkårene for produksjon og formidling av visuell kunst. VISP henvender seg til alle aktører og ledd innen det visuelle kunstfeltet – kunstnere, gallerier, institusjoner, produsenter, kuratorer, kritikere og leverandører, og er organisert som en medlemsorganisasjon med fritt medlemskap. VISP skal virke samlende for hele feltet og vi oppfordrer våre medlemmer til å ta kontakt dersom de trenger praktiske råd, informasjon eller annen veiledning.