OPEN CALL: S12 i Bergen

Bli med å markere Glassets År!

I anledning FNs internasjonale glass år i 2022 ønsker S12 å sette søkelyset på norsk glasskunst, gjennom en egen gruppeutstilling for kunstnere som arbeider med glass. Utstillingen kurateres av Mika Drozdowska (PL). 1-2 av kunstnerne som velges ut inviteres til et gjestekunstneropphold i S12 Galleri og Verksted, hvor de får anledning til å eksperimentere i verkstedet, og eventuelt skape nye arbeider til utstillingen, med assistanse fra vår verkstedmester.

Utstillingen skal først vises på S12 i Bergen med åpning i mai 2022, før deler av den reiser videre til Slovakias glass museum i byen Lednické Rovne i april 2023.

Hva er S12?
S12 er et ressurssenter som spesialiserer seg på arbeid med glass innen kunst og design.Verkstedet er velutstyrt og drives av et kvalifisert personale, som ønsker kunstnere og designere fra hele verden velkommen. Artist in Residence-programmet er spesielt rettet mot kunstnere som liker å eksperimentere, utfordre grenser og jobbe med glass i kombinasjon med andre materialer. Galleriet viser utstillinger av såvel norske som internasjonale kunstnere og designere. www.s12.no

Hvem kan søke?
Kunstnere som bruker glass, alene eller i kombinasjon med andre materialer/uttrykk, i sitt kunstneriske virke. Alle kunstnere med sitt virke i Norge kan søke, samt norske kunstnere i utlandet.

Det søkes med ett til tre arbeider hvor glass er brukt som en del av uttrykket.

Send inn dine forslag i en samlet PDF til proposal@s12.no og inkluder bilder av arbeidene, samt informasjon om størrelse, materiale og produksjonsår.
I tilfelle arbeidene er under bearbeidelse kan skisse/prosjektbeskrivelse legges ved.
CV
Lenke til nettside/portefølje
Informer om du ønsker å bli vurdert for gjestekunstneropphold

Innsending og søknadsfrist:
Send til S12 Galleri og Verksted: proposal@s12.no

Søknadsfrist: 31. januar 2022

Antatt tidsperiode for svar: medio februar 2022

Gjestekunstneropphold: april/mai 2022

Utstillingsåpning i S12: 20. mai 2022

Utstillingsåpning i Slovakia medio april 2023

Utstillingens kurator: Mika Drozdowska fra SIC galleriet i Wroclaw som tilhører BWA Wroclaw Galleries of Contemporary Art.

Jury:

Mika Drozdowska (pl)

Anett Haukås (no)

Æsa Björk (no/is)

S12 vil dekke kostnader knyttet til gjestekunstner-opphold, og vil søke støtte til å kunne dekke utstillingens kostnader inkludert frakt.

Deltakende kunstnere oppmuntres også til å søke støtte til å dekke egne kostnader knyttet til deltakelse, inkludert frakt.

Har du spørsmål?:
Ta kontakt med Bergljot Jonsdottir, bj@s12.no