AVLYST – OSEANA 24.11: Kritikersamtale

GRUNNET SYKDOM ER ARRANGEMENTET AVLYST, VI HÅPER Å SETTE DET OPP VED EN SENERE ANLEDNING!

Oseana, onsdag 24. november kl 19:

Velkommen til en ny kritikersamtale der vi diskuterer Jim Darbus utstilling «Funtrain to Nowhere», som vises på Oseana fra 6. november til 9. januar. Vi har invitert Bergens Tidendes faste kritiker, Renate Rivedal og kunstner Tom Kosmo til en samtale om utstillingen: «Dette er eit univers der underfundige historier utspelar seg, der merkelege skapningar regjerer, og skuggane lever sitt eige liv. Det er så innbydande, vi blir lokka nærare av dei reine, klare fargane, av leiken i forma og av det tilsynelatande enkle. Først idet vi har late oss forføra, innser vi at det finst eit alvor i leiken, at døden, også her, lurar bak neste sving.» (fra Oseana.no)

Om panelet:
Renate Rivedal er kunsthistoriker og kritiker i Bergens Tidende. Rivedal driv i dag sitt eige føretak Kunstforedrag i tillegg til jobben som rådgjevar ved Kulturetaten ved Bergen Kommune.

Tom S. Kosmo er billedkunstner, basert i Bergen. Han arbeider over et vidt spekter av medium som tegning, grafikk, skulptur og maleri, og utforsker et surrealistisk figurativt formspråk der dyr og mennesker antar symbolske roller. Kosmo er også opptatt av DIY-kultur, håndverkstradisjoner og kunsthistorie.

Om kunstneren:
Jim Darbu er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og arbeider med skulptur i keramikk og andre materialer. Arbeidene hans er blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet, Bergen Kunstmuseum og Oslo kommune.

Opptak av samtalen vil publiseres i ettertid på vår Youtube-kanal.

Samtalen støttes av Kulturrådet og er et samarbeid mellom VISP og Griegsamlingen.