SØKNADSHJELPEN 2023: Arbeidsstipend

Dato: 3. oktober
Tid: 12.00-13.30
Sted: ZOOM –  SE OPPTAKET HER!

Sliter du med å finne ordene når du skal søke om arbeidsstipend? Hvilke arbeider skal du vise? Bør du skrive snirklete art-speak? Og hva i alle dager er egentlig “kunstneriske planer”?

I dette kurset går Erik Friis Reitan gjennom noen grunnleggende tips til hvordan skrive den store søknaden om arbeidsstipend. Hvordan forberede søknaden, hvordan navigere i søknadsskjemaene, hvordan organisere bildemateriale, og hvordan beskrive kunstnerskapet på en måte som øker sjansene for å få tilslag. Det vil i tillegg være god tid til spørsmål.

Vi tar sikte på en hyggelig seanse som både nybegynnere og erfarne kan få noe ut av.

Erik Friis Reitan er billedkunstner og tidligere doktorgradsstipendiat ved Kunstakademiet i Bergen. Han har mottatt flere stipender og sittet i ulike juryer og utvalg. Erik deler gjerne av sine erfaringer, og har de siste årene holdt mange kurs om søknadsskriving og utstillingsdokumentasjon.

Kirsti van Hoegee er tidligere medlem av stipendkomiteen og vil bidra med innspill og tips til deltakerne. van Hoegee er utdannet kunstner og er for tiden daglig leder ved KRAFT.

Berit Skive fra Statens kunstnerstipend vil også være med og kan svare på spørsmål fra deltakerne underveis.

Opptak av kurset blir tilgjengelig på vår YouTubekanal i ettertid.