TRONDHEIM: Innføringskurs i sveising – søknadsfrist 1.2

Kursholder: Ulf Amundstad
Når:
Kurs 1: 14/2, 16/2 og 21/2 – 2023 kl 17-21
Kurs 2: 6/3, 9/3 og 14/3 – 2023 kl 12-16
Hvor: LKV, Mellomveien 3A, Trondheim
Pris: kr 1000 (materialutgifter)
Påmeldingsfrist: 1. februar

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i samarbeid med VISP er glade for å kunne invitere til et tredagers kurs i sveising/metallarbeid på LKV. VISP er kompetanse- og nettverksorganisasjonen for det visuelle kunstfeltet og arbeider for å bedre og tilrettelegge vilkårene for produksjon og formidling av visuell kunst.

I kurset gis det en grunnleggende innføring i sammenføyning av metall med fokus på sveising av svart stål (vanlig stål). Det er plass til fire deltakere pr kurs og kursdeltakere får tilgang til metallverksted i hele kursperioden (1 uke fra kursstart) for å jobbe / øve på egen hånd.

Kursdeltakerne får gjennom tre kvelder / dager mulighet til å lære mig og tigsveis og eventuelt andre sveisemetoder ved behov. Kursholder Ulf Amundstad er en erfaren sveiser som vil tilrettelegge så godt det lar seg gjøre.

Kurset passer for nybegynnere, men også dere som tror dere kan sveise, men det var lenge siden nå, og forrige gang dere sveiset så sveisen ut som en kavring.

Kurset starter med en liten teoridel og HMS intro, fokus på sikkerhet og verneutstyr, samt sikkerhetsrutiner i verkstedet, men mest av alt vil dere på ulike måter lære å få metall til å sitte sammen.

Kurset er ikke lagt opp til at dere skal produsere noe, men lære og teste ut ulike sveisemetoder. Kurset er støttet av Trondheim Kommunes koronamidler og koster kr 1000 for profesjonelle kunstnere.

Kursdeltaker trenger ikke eget verneutstyr, men kursdeltakere bør ha og ta med egne arbeidshansker, samt egnede sko. LVK har sveisemasker, sveisehansker osv til kursdeltakerne.

Angående påmelding til kurs 2 i mars. Kurset kan tilpasses og kjøres på kveldstid hvis det er stort behov.

Spørsmål om kurs kan rettes til Per Kristian Nygård på nygaardpk@gmail.com

Påmelding tas kun imot via DETTE påmeldingsskjemaet. På grunn av svært begrensede antall plasser, vil vi foreta en utvelgelse av de påmeldte kunstnere med utgangspunkt i påkrevde motivasjonsbrevet. I begynnelsen av februar vil du få svar på om du har blitt tildelt plass i kurset.