Vanna Bowles

Navn
Vanna Bowles

Kommer fra
Göteborg

Bor
Nesodden

Utdannelse
Statens Kunstakademi i Oslo

Hva jobber du med?
Tegning, skulptur, installasjon.

Hva inspirerer deg?
Jeg blir ofte inspirert av litteratur, både filosofisk og skjønnlitterær. Når en tekst åpner noe i meg jeg ikke visste fantes eller får meg i kontakt med noe som er forståelig og ugripelig på samme tid. Da får jeg lyst til å lage noe.

Hvordan vil du beskrive din kunst og ditt kunstnerskap?
Jeg arbeider med tegning i kombinasjon med skulptur, installasjon og performance. Jeg beveger meg innenfor et figurativt og surrealistisk formspråk, og ved å utvide tegneserieuttrykket til å inkludere tredimensjonalitet og rørlighet, ønsker jeg å destabilisere skillelinjen mellom bildeflaten og betrakterens omgivende rom. Grensene mellom natur og kultur, vold og omsorg, nærvær og ubevissthet er utgangspunkt for arbeidet mitt, og jeg prøver å skape ambivalente bilder som beveger seg mellom disse begrepene. Motivene til mine arbeider er bl.a. basert på originale fotografier fra sykehusmiljøer, medisinsk historie, nærstudier av planter og dyr, og tegninger og gjenstander som ofte viser fragmenter av mennesker, fugler, planter og insekter. Se gjerne verken Table Parables, skulpturen og performancen Transcending Parrot og installasjonen The Animal Spectacle.

Hvorfor ble du boende der du bor?
Jeg trives på Nesodden, det er vakkert med nærhet til skog og hav, og jeg har både venner og kolleger her. Det er dessuten kort vei til Oslo.

Hva er det beste med miljøet og stedet?
Nærheten til naturen og at det er mange kunstnere og
uliktenkende som bor her.

Hva savner du i det lokale kunstmiljøet?
Flere lokaler egnet til atelier, sånn at flere kunstnere som bor her også kan arbeide her.

Hva jobber du med for øyeblikket?
Jeg arbeider med en separatutstilling som skal vises på Konstepidemien i Göteborg i april. Det er et ganske stort galleri med tre saler, så jeg har mye å gjøre….I tillegg arbeider jeg med et offentlig kunstverk til et torg i Halmstad i Sverige.

Hvilke ambisjoner og planer har du for fremtiden?
Jeg har lenge hatt en drøm om å få lage et scenisk verk, og nå ser det ut som om denne drømmen kanskje blir virkelighet. Jeg har begynt et samarbeid med koreograf Vilde Sparre og vi arbeider med et forprosjekt til en helaftens danseforestilling. Hvis vi får fullfinansiert forestillingen, blir den satt opp i 2024.

Til slutt: hvilken kollega av deg fortjener mer oppmerksomhet?
Da vil jeg gjerne trekke frem Ragna Misvær Grønstad!